Skupina LPKF > Zgodovina podjetja > Zgodovina LPKF d.o.o.

Menu
Nahajate se tu: Skupina LPKF > Zgodovina podjetja > Zgodovina LPKF d.o.o.

Zgodovina podjetja LPKF d.o.o.

Od preproste delavnice do svetovno znanega podjetja


2013

Na trg pošiljamo nov laserski sistem za neposredno lasersko mikro- in nanolitografijo, ProtoLaser LDI. V sodelovanju z LPKF divizijo za lasersko varjenje iz Erlangna v Nemčiji dokončujemo sistem PreciWeld, s katerim posegamo na področje visokonatančnega laserskega varjenja ter ProtoLaser LDS namenjen neposredni laserski aktivaciji površin tridimenzionalnih objektov.

2012

LPKF MicroLine 1120 postane najuspešnejši izdelek v 35-letni zgodovini podjetja LPKF. V jeseni na trgu predstavimo nov laserski sistem MicroLine 1820 P – najbolj zmogljiv UV laserski sistem za razrez opremljenih vezij do sedaj. Laserski program predstavljal kar dve tretjini prihodkov našega podjetja.

2011

V začetku leta na trg lansiramo novo generacijo rezkalnikov serije S. Ti prenovljeni rezkalniki so opremljeni s številnimi novimi in izboljšanimi funkcijami ter so še bolj prijazni za uporabo.

2010

Po turbulentnem letu 2009 si prizadevamo za nadaljevanje rasti proizvodnje laserskih virov in sistemov. Na trg pošljemo nov laserski sistem LPKF MicroLine 1000, ki je osnovan na LPKF ProtoLaser-ju U. Ta nova laserska naprava je namenjena laserskemu izrezu in rezanju fleksibilnih vezij in prekrivnih plasti.

2009

LPKF na trg lansira novo LPKF SMT E-linijo namenjeno predvsem uporabi v šolstvu in izobraževanju ter manj zahtevnemu opremljanju tiskanih vezij z SMD komponentami.
Izdelamo prve kose laserskega sistema LPKF ProtoLaser U, v katere je vgrajen UV laserski vir, ki omogoča obdelavo najrazličnejših substratov. Postanemo soustanovitelji Centra odličnosti nanoznanosti in nanotehnologije – Nanocentra, ki deluje pod okriljem Instituta Jožef Stefan.

2008

Predstavljena nova laserska naprava za izdelovanje prototipov tiskanih vezij ProtoLaser S, ki je na številnih sejmih deležna velike pozornosti.Intenzivno poteka tudi razvoj več različnih diodno črpanih laserskih virov in njihovih izboljšav.

2007

Združitev vseh slovenskih oddelkov pod skupno streho v novi poslovni stavbi v Naklem. Del stavbe je predviden za bodoči laserski center, kjer bi radi združili interese slovenskih podjetij s področja laserske tehnike, raziskovalne dejavnosti in industrije. LPKF koncern vstopi v svet solarne tehnologije - razvoj in izdelava laserske naprave za strukturiranje tankih slojev solarnih celic s slovenskimi laserskimi viri.

2000 – 2006

Podjetju LPKF se pridruži podjetje Laserquipment AG, katerega sistemske rešitve služijo razvoju, proizvodnji in prodaji laserskega varjenja plastike. S proizvodom MicroLine razvije in izdela laserski sistem za vrtanje in strukturiranje tiskanih vezij. Proces direktnega laserskega strukturiranja LPKF-LDS uporabijo pri serijski izdelavi tridimenzionalnih vezij (MID).

1998

LPKF CAD/CAM Systeme GmbH se prestrukturira v LPKF Laser & Electronics AG in začne kotirati na frankfurtski borzi vrednostnih papirjev. LPKF d.o.o. začne ekskluzivno dobavljati laserske vire.

1996

LPKF d.o.o. začne razvijati lasten laserski vir.

1994

Podjetji Zeltra in mednarodno uveljavljeno podjetje LPKF CAD/CAM Systeme GmbH ustanovita mešano podjetje LPKF d.o.o., v katerem je stekla proizvodnja nove generacije koordinatnih rezkalnikov LPKF ProtoMat.

1993

Predstavljen prvi sistem za izdelavo laserskih šablon.

1989

Ustanovitev podjetja Zeltra, ki je delovalo na področju SMD tehnologije.

1982

LPKF predstavi prve vrtalne in rezkalne stroje, ki so bili krmiljeni z računalniki Apple.

1976

Ustanovitev podjetja LPKF CAD/CAM Systeme GmbH in predstavitev prvih prototipnih sisemov.Želite več informacij
LPKF Laser & Electronics d.o.o.
 
Polica 33
SI-4202 Naklo
Slovenija
 
Tel.:
+386 592 088-00
Faks:
+386 592 088-20
E-Mail:
Kontaktni obrazec


Povezave
LPKF WeldingQuipment
LPKF SolarQuipment
LaserMicronics
ZelFlex Stretching Frames

Distributerji
Evropa
Amerika
Azija
Afrika
Avstralija
English
Deutsch
Español
Français
Русский
日本語
中文
LinkedIn 
Facebook 
Twitter 
YouTube 
Podpora strankam
Prijava v portal za podporo strankam
(v angleščini)
<